// Shoptak styles

Jak chránit atopické dítě před škodlivým slunečním UV zářením?

Atopická pokožka v širším hledisku je ještě více citlivá a náchylná ke změnám, než zdravá pokožka jiných dětí. 

Čím to je?

Pokožka s atopickou dermatitidou či jen sklonem k ní, velmi rychle ztrácí lipidy a ceramidy z pokožky. Proto je rychleji a častěji suchá, prostupná všem alergenů a jiným vnějším vlivům jako jsou škodlivé UV paprsky, které prostupují do hlubších vrstev kůže. A naším úkolem rodičů je zajistit jim dostatečný přístup lipidu, ceramidu, vitamínů a minerálů, během dne do pokožky. Aby kůže mohla fungovat jak má.

Proč to píší v blogu "jak chránit před UV zářením"? Odpověď je jednoduchá.

Před každým nanesením opalovacího přípravku je nutné pokožku vždy dobře nahydratovat a vyživit. Protože sluneční ochrana s SPF je jako pršiplášť ve špatném počasí - také pod ním nejdete nazí. Je to třešnička na dortu v péči o atopickou pokožku v létě a nejen to. 

Nejdříve je nutné pokožku nasytit a až poté dát to, co ji ochrání.

Tak si pojďme říci jak na to:

1) Ideální je ranní sprška s Idrozoiol roztokem. Či otření vlhkým perlanem či jemnou žínkou - omyjete tím zapocení a jiné metabolické nečistoty, které šli z těla ven, přes noc.

2) Do vlhké pokožky vpracujete olej, pro prvotní hydrataci a vyživení pokožky - v tomto období pro svou lehkost, jsou skvělé tyto: Cannor dětský tělový olej, Cannor masážní olej.

3) Pokud to stav pokožky vyžaduje a je stále suchá. Završíte to bambuckým máslem, libovolným balzámem či mastí. Pokud preferujete nebo hledáte něco lehčího, blíže k tělovému mléku, vřele doporučuji mangové máslo. Jsou lehké konzistence, bez zbytečné mastnoty.

4) Pokud má dítě ložiska vzplanutého ekzému, vhodné je tato místa nemazat krokem 2). Ale je potřeba, je ošetřit zvlášť zinkovou mastí.

5) A nyní se konečně dostáváme ke sluneční ochraně a známým SPF. Je potřeba mít na paměti, že pokud zvolíte fyzikální filtry. Nebo-li minerální. Je potřeba počítat s tím, že mohou pokožku mírně vysušovat, díky oxidu zinečnatému. Který je běžně součástí zinkových mastí. V opalovacích prostředcích je ho samozřejmě měně, ale i tak, pokud není pokožka před tím dobře vyživena, může se díky opalovacímu prostředku přesušit. Tak pozor na to.

Naštěstí všechny minerální opalovací prostředky mají nositele na přírodních a pečujících olejích a máslech, takže stále ta péče o pokožku je, i při nanášení "opalováku". A co je fajn, že jsou k dostání v různých konzistencích. Takže u mě na eshopu lze najít "opalovák" ve formě hutnějšího balzámu, krému a lehčí formy - mléka. Takže je pouze na vás jak to cítíte vy, co by vašemu dítěti vyhovovalo nejlépe.

 

Nezapomeňte na reaplikování opalovacího prostředku alespoň po 90minutách, aby se zajistila dostatečná ochrana a nedošlo zbytečně ke spálení sluncem.

 

Přírodní sluneční ochranu najdete zde:

> ZDRAVÉ OPALOVÁNÍ <

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz