// Shoptak styles
Nabídka týdne! Při nákupu nad 2.000Kč máte jedinečnou šanci získat horkou novinku FRANK fruities v hodnotě 590 Kč ZDARMA jako dárek! Ale pozor, množství je omezené, tak neváhejte a využijte tuto akci ještě dnes, ať na vás zbyde!

O nás

Obyčejná rodina s neobyčejnými syny

 

Tak jako příběh většiny z Vás, tak i náš se začal psát díky našim dětem.

Každý má svůj jedinečný příběh, ale přesto něco mají společného. A tou je atopie.

 

Oba jsou polyvalentní alergici, s nejsilnější reakcí na potraviny. Již několikrát jsme si vyzkoušeli, že mohou jít až na hranici anafylaktického šoku. Tudíž máme i v povinné výbavě Epipen, pro "strýčka náhodu".

Oba měli těžké kožní projevy už jako miminka, než jsme zjistili, co byla příčina.

Ale zde se však cesty částečně rozcházejí.

 

* Starší syn má ekzém už roky v remisi, díky striktní eliminační dietě, která postačila pro zlepšení jeho stavu kůže.

Ale co je jeho slabým místem? Rozhodně astma a s ním spojený dermorespirační syndrom.

Jakýkoliv výkyv, kdy jeho imunita dostává na frak, se vždy objevily dýchací problémy. A pokud přišla alergická reakce na zbytek potravinových alergií, které mu zůstaly. Tak vždy reagoval stejně a velmi rychle.

V extrémním případě, kožní projevy velmi rychle přecházely na astmatický záchvat a v tu chvíli šlo o minuty, aby se stav stabilizoval a neohrožoval ho.

Ale i tyto projevy věkem ustupují a jeho stav je více pod kontrolou. Celistvým přístupem k jeho imunitě, jdou vidět velké pokroky a i běžné projevy infektu, mají nyní mnohem kratší dobu trvání a úplně jiný průběh, než-li tomu bylo v minulosti. A za to jsem, jako máma, velmi vděčná.

 

 

 

* Mladšímu synovi rozklíčování potravinových alergií trvalo déle. A mělo to své nedozírné následky.

Díky tomu, že měl velmi silné kožní projevy atopického ekzému, i přes mou striktní eliminační dietu, jakožto kojící mámy.

Stalo se to, čeho jsme se obávali nejvíce. V péči dermatologů se dostavil stav, z neuvážené gradující kortikosteroidové léčby, značící se závislostí na tomto hormonu, tzv. RED SKIN SYNDROM (RSS) nebo také TOPICAL STEROID ADDICTION (TSA). 

  

V této době si už zdárně prošel detoxikační léčbou i se všemi vedlejšími účinky, které k tomu náleží. Mezinárodním názvem - TOPICAL STEROID WITHDRAWAL (TSW).

A nyní se těší z téměř čisté pokožky a plného zdraví.

- Vysazení léčby proběhlo na konci října roku 2021.

 

 

 

Více o této problematice se můžete dozvědět na stránkách mezinárodní neziskové organizaci ITSAN 

ITSAN – Podpora globální komunity žijící s ekzémem a TSW , která se zabývá osvětou jak pro širokou veřejnost, tak i tou odbornou.

 

Věřím, že povědomost o problematice nadužívání kortikosteroidních látek, ať v lokálních mastech, či tabletách a infuzích, se bude zvyšovat.

A zlehčování ze stran odborníků, lékařů se bude snižovat, čím více se o této problematice bude mluvit a bude více veřejná. 

 

To si dávám za cíl i já, s "Malým atopikem".

To byl ten důvod, proč vznikl tento projekt!

 

* Je o edukaci, informovanost.

* Pomoci celistvým přístupem a zlepšení zdravotního stavu Vašich dětí dostupnými metodami od běžných projevů atopie ale i už zmíněné závislosti na kortikoidové léčbě. 

 

Jsem tu pro Vás rodiče a Vaše atopické děti.

 

* Sami jsme si vyzkoušeli, že lze poté jít cestou přírody, bez kortikoidů a jejich vedlejších účinků. A tak se dostat i z toho průšvihu a navrátit zdraví tam, kde jednou bylo.

 

Proto Vám chci tuto cestu usnadnit, abyste nemuseli dělat stejnou chybu jako my. A nemuseli dát všanc zdraví svých dětí zbytečně.

 

 

Myšlenka projektu „Malý atopik“ vznikla díky problému nízké informovanosti nás rodičů.

Needukovaných lékařů a nerespektu k této problematice, která je v určitých zemí v zahraničí běžně indikována.

 

Sami jsme se k této diagnóze dostali jen díky vlastní iniciativě a nekonečnému brouzdání na internetu. A toho Vás chci ušetřit a cestu Vám usnadnit!

 

Zjistili jsme kolik je dětí a dospělých, po celém světě. Kteří si procházejí stejnými problémy s touto závislostí a pochopili, že cesta kortikoidů je dlouhodobě neudržitelná. Proto to pojďme změnit.

 

Už nemusíte být na to sami. Buďte součástí komunity Malý atopik.

Buďme v tom spolu!

 

 

 

S láskou Míša a celá rodina Lakó

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz